Ponnigalopp

JULLES PONNIGALOPP

Ponnigalopp er et spesialkurs i rideskolen for deg som syns galoppsporten ser spennende ut. Kanskje du har ridd noen år og ikke funnet deg helt til rette innen dressur og sprang? Da kan ponnigalopp være noe for deg. Sjekk gjerne videoene våre og kursbeskrivelsen lenger ned på siden.

Ridelærer Julianne Devold underviser på kurset. Hun er utdannet ridelærer 2, tatt amatørtrenerkurs med bestått eksamen og amatørrytterlisens. Hun har konkurrert i dressur, sprang, feltritt og ridehestgalopp. Julianne red galopphester i trening hos prof. trener Annike B. Hansen i 2008-2009 samt hos Niels Pettersen sommeren 2020.

Mål med kurset:

 • Lære det grunnleggende om forskjellige former for kondisjonstrening; intervaller, langkjøring, bakketrening
 • Utvikle god balanse og koordinasjon
 • Lære seg å ri i treningssal
 • Lære teknikk og hjelpere brukt i trening av galopphester
 • Bruk av utstyr
 • Lære faguttrykk brukt i galoppsporten
 • Lære løpsridning i teori og praksis. Foreldre/foresatte må stille opp og kjøre.
 • Utdanne fremtidens treningsryttere og jockeyer. Vi er behjelpelig med å opprette kontakt mellom rytter og trenere på Øvrevoll for de som ønsker å ta steget videre fra rideskolehest til løpshest.

Forkunnskap hos rytteren, alder og krav til utstyr:

 • Må ha god balanse i både loddrett- og to punkt sits i galopp.
 • Må beherske hesten utenfor ridebanens gjerder.
 • Aldersgrenser/vekt: Nedre aldersgrense for å delta på laget er 9 år. Hestevelferd står i fokus og vi har en maksvekt på rytter på 65 kg. De mindre ponniene har lavere maksvekt.
 • Alle ryttere må bære VG1 godkjent hjelm uten fløyel utenpå, godkjent sikkerhetsvest minst Beta 2 (de nye tynne fra Komperdell, samt kun ryggbeskytter er ikke tillatt) og sko/ridestøvler med hel, hansker.

Gruppeinndeling/ tider:

Rytterne må sale på hester før timen og stelle de etterpå, selve ridningen er 45 min. Det settes opp egne treninger på Øvrevoll galoppbane som man kan delta på, dette er ikke inkludert i kursavgiften.

Annen info:

For de som ønsker det, og som er  klare for det, vil det bli mulighet for å delta på ponni/ridehest løp på Øvrevoll i løpet av sesongen. Dette krever deltakelse på  trening arrangert av Norsk Amatørrytterklubb og medlemskap i NoARK. Utgifter til dette er ikke inkludert i kursavgiften og dekkes av den enkelte. Julles Rideskole er behjelpelig med felles transport av hester til og fra Øvrevoll på trening og løpsdag. Utgifter for dette deles på av rytterne. Foreldre/foresatte må bidra med kjøring etc i forbindelse med trening og løp på Øvrevoll og hver rytter skal ha med en ansvarlig person som kan hjelpe til med påsaling, leiing etc. Dersom rytteren ikke har foreldreoppfølging kan h*n heller ikke delta på laget.

Vi gjør oppmerksom på at dette kurset er å anse som et høyrisikokurs hvor det er større sjanse for fall og skader enn på ordinære kurs i rideskolen. Ved påmelding godtar du at all ridning skjer på eget ansvar og at du er inneforstått med risikoen det innebærer å trene hester i høy fart.

Vi anbefaler alle å tegne en ulykke-/ uførforsikring som dekker skader ved ridning. Rideskolen har ansvarsforsikring.